ZUMBA PLUS

In de jaren negentig ontwikkelde de Colombiaan Beto Perez een fitnessprogramma. Hij baseerde zich op de Latijnse ritmes van Cumbia, Salsa, Merengue en Samba muziek. Traditionele fitnesspasjes werden aangepast aan de snellere pulse, en de klanten van Perez waren er dol op. Eerst lanceerde hij het concept in de Verenigde Staten en niet veel later ging ook de rest van de wereld los op zumba.

Beweging, muziek en ambiance
Voor senioren is er nu Zumba Gold. Laura Govers en Joyce van Schoonderwalt zijn een van de instructeurs die 50-plussers laat meegenieten van de opzwepende muziek en sensuele danspassen.

Wat maakt Zumba zo anders? Is het de muziek of zijn het de bewegingen?
“De combinatie van aangename, zomerse muziek en de work-out spreekt de mensen aan, ook het oudere publiek. De muziek, de ambiance en de losse bewegingen maken dat zumba anders is dan gewone aerobiclsessen. Het dynamsch Zumba Fitness-programa biedt onnoemelijk veel variatie en de afwisseling tussen de snellere en de tragere nummers geven je de kans om weer even te herstellen. Senioren vinden dit een ideale combinatie. Zij bewegen een uur lang en hebben dit vaak niet door omdat ze zich amuseren.” De bewegingen zijn aangepast aan de leeftijdsgroep waar we uiteraard ook trainen aan conditie, evenwicht en kracht.

Groepslesrooster

Woensdag: 11:00 – 12:00u (Zaal 1)

Vrijdag: 09:00 – 10:00u (Zaal 3)

X